3 redenen waarom de Bitcoin-prijs met geweld werd afgewezen in de buurt van $20.000

De Bitcoin-prijs werd sterk afgewezen in de buurt van de $20.000 weerstand, wat ertoe leidde dat analisten erover debatteerden of er wel een snel herstel in de kaarten zat.

Bitcoin (BTC) slaagde er eindelijk in om een nieuwe all-time high te behalen, maar de digitale asset werd sterk afgekeurd in de buurt van $20.000. Analisten zeggen dat een uitverkoop van walvissen en mijnwerkers, in combinatie met het $20.000 niveau dat als weerstandsniveau fungeert een felle daling veroorzaakte.

Wat bracht de walvissen en mijnwerkers ertoe om Bitcoin te verkopen?

Voor walvissen en vermogende beleggers is liquiditeit de belangrijkste factor. Omdat ze te maken hebben met grote orders, moeten ze berekenen wat de slippage is die hun verkooporders zullen veroorzaken.

Meestal is de beste periode voor walvissen om te verkopen wanneer er een piek in de euforie op de markt is en er een grote vraag naar kopers is. Dit stelt de walvissen in staat om hun bedrijf efficiënter te verkopen zonder dat dit leidt tot enorme volatiliteit.

Toen de prijs van Bitcoin officieel hoger was dan zijn recordhoogte op Coinbase, zorgde dit ervoor dat het marktsentiment zeer bullish werd. Kort daarna begonnen de walvissen te verkopen, wat grote liquidaties veroorzaakte op de grote beurzen.

CryptoQuant CEO Ki Young Ju legde uit dat de terugtrekking van walvissen op 30 november vertraagde. Hij zei:

„Ik noemde het op korte termijn bearish op basis van mijnwerkersverkoop, walvisactiviteit op beurzen, en geen walvisonttrekkingen. Maar ik wist dat de reserves van de wisselhandel stabiel genoeg zouden zijn om 20.000 dollar te breken tegen dit jaar. Als ATH wordt afgewezen, kan het een grote terugval zijn omdat de walvissen BTC zwaar zouden verkopen.“

De samenloop van walvissen die BTC op de beurs houden, wat een hogere verkoopdruk betekent, en de verkoop door mijnwerkers versterkt de neergang van BTC.

Ki merkte ook op dat de walvissen opnieuw Bitcoin op de beurs begonnen te storten, wat gebeurt als de walvissen hun bedrijf willen verkopen.

Is het huidige herstel slechts een dode kat die stuitert?

De prijs van BTC herstelde zich snel na een daling tot ongeveer $18.200, en schommelde binnen enkele uren terug boven $19.400.

Het snelle herstel vond waarschijnlijk plaats door de aard van de daling. Toen de prijs daalde, zagen de beurzen lange liquidaties in een stroomversnelling komen. Als zodanig daalde BTC waarschijnlijk harder dan het zou moeten hebben als de grote liquidaties er niet waren geweest.

Het herstel was om die reden net zo intens als het herstel. Laattijdige short-sellers hadden agressief kunnen worden naarmate BTC daalde, wat leidde tot een kortstondige krapte.

Op korte termijn kon Bitcoin twee grote scenario’s zien. Ten eerste zou het boven de $19.000 kunnen consolideren, waardoor de derivatenmarkt kalmte zou kunnen vinden en de openlijke interesse om weer op te bouwen.

Ten tweede zou BTC kunnen blijven dalen omdat traders een blow-off top verwachten na het bereiken van een all-time high.

Maar de macrovooruitzichten voor Bitcoin blijven zeer optimistisch. Scott Melker, een cryptocurrency handelaar, benadrukte dat de maandelijkse kaars voor november sloot op de all-time high van BTC, wat een positief langetermijnbeeld voor BTC schetst. Hij zei:

„Vorige maand sloot de maandelijkse kaars op het hoogste punt van de vorige maand. Deze maand sloot op de all time high. Echt een onberispelijke grafiek.“

Op korte termijn zijn de belangrijkste steunniveaus voor Bitcoin $18.200, $17.700 en $16.200. Er zijn nog steeds grote walvisclusters in deze gebieden, die een reactie van kopers kunnen veroorzaken.