WAAROM HET OMVERWERPEN VAN DE ZILVER- EN GOUDPRIJS BIJZONDER SLECHT ZOU KUNNEN ZIJN VOOR DE BITCOIN

In maart 2020 sleepte de beurs cryptocurrencies naar hun Zwarte Donderdagse bodem. Sindsdien hebben de stijgende goud- en zilverprijzen echter de interesse in Bitcoin en altcoins helpen herstellen.

Van deze harde, digitaal schaarse activa wordt verwacht dat ze op dezelfde manier presteren als edele metalen vanwege vergelijkbare leveringskenmerken. Toch kan het ook een rampzalige crash in crypto veroorzaken.

ZILVER- EN GOUDHERSTEL KLAAR VOOR DE TERUGTREKKING EN HET ACHTERSTALLIGE HERSTEL VAN DE DOLLAR…

De dollar is gestaag gedaald, met topanalisten van de financiële markt zoals Goldman Sachs en meer oproepen tot zijn uiteindelijke ondergang. De eens zo machtige dollar loopt het risico zijn wereldwijde reservevaluta status te verliezen, en het heeft een domino-effect veroorzaakt op de wereldwijde financiële markt.

De voorraden zijn relatief stabiel gebleven, wachtend op nieuws over de komende stimulans alvorens te reageren. In de aanloop naar de Amerikaanse regering die de volgende stimuleringsronde afrondt, zijn harde activa zoals goud, zilver en Bitcoin de afgelopen weken geëxplodeerd.

Goud vestigde een nieuw record, en zilver tikte bijna $30 per ons. Beleggers stroomden naar deze safe-haven activa met schaarse voorraden voordat er meer geld op de markt kwam.

Maar de dollar bereidt een opleving voor, die het laagste niveau in twee jaar bereikt en een punt in het sentiment waarin zich in het verleden omkeringen hebben voorgedaan. Verschillende technische signalen wijzen ook op een heropleving van de wereldwijde reservevaluta.

Het kan het maken van winst in zilver en goud bevorderen, wat op korte tot middellange termijn voor een terugval kan zorgen. En als crypto-assets zoals Bitcoin en altcoins gecorreleerd blijven met edelmetalen, zou het omvallen van zilver en goud nu rampzalig kunnen zijn voor de activaklasse die net begonnen is met een nieuwe stierenloop.

BITCOIN, ETHEREUM, XRP EN ANDERE ALTCOINS KUNNEN VALLEN ALS DE EDELE METALEN SMELTEN.

Toen het goud zijn record vestigde en het zilver steeg, volgden Bitcoin en de grote altcoins. De toonaangevende cryptocurrency per marktkapitalisatie schreed boven de $10.000 uit en schoot in een flits omhoog naar $12.000. Ethereum is tot nu toe met meer dan 200% gestegen en XRP, een slechte marktspeler, zag een wekelijkse winst van 45%.

Vooral Altcoins presteren goed en fungeren als het zilver voor Bitcoin als digitaal goud. En met deze activa die zich gelijksoortig gedragen en een vergelijkbare economie delen, zouden de twee klassen van duidelijk verschillende activa allemaal samen kunnen vallen ten opzichte van de dollar.

Het leggen van dezelfde gouden versus zilveren grafiek van bovenaf met Bitcoin en de totale altcoin-marktcap vertoont een griezelige gelijkenis tussen hen allen. En hoewel ze verenigd zijn, zal het enige dat verdeeld is als ze samenvallen, de recente rendementen zijn die niet al voor de winst zijn opgesloten.

Komt de goud- en zilverrally tot stilstand? En zo ja, zal de crypto-markt de ineenstorting van deze edele metalen voelen?